Hoe de moeilijkheden te overwinnen om een scherpe bocht te nemen tijdens een rijbewijsonderzoek?

Tijdens rijschoolexamens in Europa in het algemeen, is een van de grootste moeilijkheden voor de kandidaten het beheersen van het autorijden tijdens een scherpe bocht. Hierdoor verliezen ze vaak veel punten tijdens het oefenexamen.

We moeten natuurlijk anticiperen wanneer je een bocht neemt, terwijl je denkt om altijd weg te kijken in de richting waarin je wilt gaan, naast scrupuleus deze paar punten respecteren …

Vóór de bocht die voor de bestuurder uitstaat …

Om een veilige bocht met tractie te initiëren in goede rijomstandigheden tijdens een rijexamen, wordt sterk aanbevolen om te anticiperen en te remmen voordat de bocht in gaat, zolang de voorwielen recht zijn.

Waarom langzamer vóór deze curve?

Terugkomend voor een korte tijd naar onze natuurkundeles, moet je vertragen om de middelpuntvliedende kracht te verminderen (Kracht die uit het midden van een omtrek beweegt) die het voertuig uit de bocht haalt. Als u niet lang genoeg vertraagt, is de adhesie van de banden mogelijk niet genoeg en kan het voertuig slippen.

In de curve zelf

Vermijd remmen omdat de belasting naar de voorkant van het voertuig de greep van de achterkant van de auto vermindert, waardoor het risico op slippen groter wordt.

Blijken

Versnel alleen als de voorwielen van uw voertuig recht zijn. Het vermogen van de versnelling moet in verhouding staan tot de hoek van het stuurwiel, dus het is noodzakelijk om aan het einde van de bocht geleidelijk te versnellen.

Wat gebeurt er als je te snel aankomt in een beurt?

Als je te snel op de turn komt, wordt je gedwongen om hard te remmen en is er in dit geval een grote massaoverdracht naar voren. Deze massaoverdracht op de auto belast de achteras en vermindert de grip van de achterbanden, met het risico van overstage.

Wanneer de achterkant van de auto slipt, geen paniek hier is de oplossing.

Schakel uit om de balans van de auto te herstellen, kijk waar je naartoe wilt en niet waar je bang voor bent. Kijk in de goede richting en alles zal op natuurlijke wijze gebeuren.

Wat gebeurt er als je tijdens de beurt te hard accelereert?

Als je tijdens de bocht te hard accelereert, is er een massaoverdracht naar achteren waardoor de voorwielen worden ontladen. Deze massaoverdracht veroorzaakt een onderstuur (een bocht in een andere bocht meestal niet gewenst), in feite wordt de adhesie van de voorwielen verminderd, het directionele vermogen verminderd.

Om dit te verhelpen, geleidelijk afremmen en niet oversturen. Integendeel, uitpakken. Door afremmen wordt de vooras opnieuw geladen en wordt de directionele kracht naar de voorwielen hersteld.

Sensatie is niet synoniem aan snelheid

De bestuurder moet altijd prioriteit geven aan veiligheid op snelheid en rijden in overeenstemming met verkeersregels. Snelheid is niet vereist om rijgevoelens te voelen.

Laten we al deze tips behouden en we zullen nergens een punt krijgen in de rijbewijsexamens in het licht van deze vaak zeer subjectieve instructeurs die soms vergeten rekening te houden met de stressfactor tijdens examens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *